Børnene i robotbyen

Kroggårdsskolen blev i 2018 udvalgt til udviklingsskole i forbindelse med Børnene I Robotbyen (BIR). Dette, fordi skolen i forvejen var langt i arbejdet med teknologiforståelse og teknologidannelse.

Målet er, at eleverne på Kroggårdsskolen får en forståelse for det digitale univers og de muligheder og begrænsninger det digitale liv rummer.

På Kroggårdsskolen stifter eleverne bl.a. bekendtskab med KUBO, Micro:bits og droner, som en naturlig del af arbejdet med elevernes teknologiforståelse, men også fordi teknologierne bruges i understøttelse af den daglige undervisning og elevernes læring.

Eleverne deltager også i forskellige projekter med fokus på de digitale teknologier herunder Ultra:bit, Coding Class og meget mere. Formålet hermed er, at eleverne lærer, hvordan de arbejder med innovation og gør dem klar til at agere i den digitale verden. De får teknologierne mellem hænderne og kan, sammen med de andre i klassen, lære at knække koden til sproget bag teknologierne.